Som els boscos per on hem caminat.

Saüc en flor naix després de rondar, durant hores, per les obagues i els soleis del Montnegre i l’Alta Garrotxa. Des de la senzillesa de la natura, com el rajar d’una font, la seva proposta musical es pot descriure com a beat silvestre. Un bategar bosquerol que arrela en la tradició mentre joguineja amb les sonoritats modernes, amb un peu a l’acusticitat i l’altre al so elèctric.

La seva proposta teixeix un relat orgànic, en el fons i en les formes, que intenta transmetre els estats d’ànim de l’humà en comunió amb la natura, lluny del brogit mundà, a partir d’una lírica elaborada, plena de matisos, i interpretada amb la simplicitat dels jocs de veus. Tot plegat, acompanyat d’un subtil joc de guitarres i contrabaix que acompanya a la perfecció aquesta passejada introspectiva.

Després d’altres aventures conjuntes, com el grup de psicodèlia poètica Eve, a Saüc en flor s’hi retroben Genís Poch i Cassola (veu principal i guitarra), Carles Camps (guitarra i veu) i Gerard Avellaneda (contrabaix i veu).

‘D’obaga’, enregistrat a Cardamomo Studio, produït per Emili Bosch Molina (B1n0) i mesclat i masteritzat per Jan Valls, és el seu primer EP. El treball compta amb les col·laboracions de la cantant i actriu Elena Tarrats i la cantant Rocío Pinto. Totes dues participen també en el videoclip del single, «Lluu», que ha estat dirigit pel coreògraf Quim Bigas. ‘Solei’, segon EP del grup, va aparèixer el setembre de 2022 i s’inspira en la vessant més lluminosa de la muntanya. Repeteixen col·laboració Pinto i Tarrats i s’hi sumen el guitarrista Àlex Pañero i l’acordionista Roser Gabriel. A més, s’incorpora al grup el bateria Jamil Mateos. El dualisme dels dos EP que queda plasmat en un llibret editat per Roure Edicions, que acompanyarà les lletres de les dues obres amb textos inèdits dels poetes Oriol Sauleda, Maria Sevilla, Núria Bendicho i Guim Valls.